Jak vybrat klimatizaci

7.4.2023

Klimatizace v létě CHLADÍ a v zimě TOPÍ

Klimatizace jsou věrnými společníky nejen v horkých letních dnech a nocích, kdy toužíte po příjemném chládku, ale i během dlouhých zimních měsíců, ve kterých potřebujete úsporně a rychle vytápět. Skládají se z vnitřní jednotky umístěné na stěně v místnosti a venkovní (kondenzační) jednotky umístěné nejčastěji na balkoně, fasádě, střeše nebo s podstavcem na zemi. Obě tyto části jsou spojené izolovaným potrubím. 

Klimatizace do bytu, domu, kanceláře, obchodu, … 

Tepelný komfort si můžete dopřávat doma (v bytě i rodinném domě), kde si potřebujete kvalitně odpočinout, a zároveň v kanceláři, obchodě, ordinaci..., kde optimální teplota ovlivňuje výsledky vaší práce = lépe se soustředíte, děláte méně chyb a jste příjemnější na své kolegy i zákazníky. 

 

VÍTE, ŽE přizpůsobením teploty v místnosti dosáhnete opravdu VELKÉ změny ve vaší celkové pohodě? Jednoduše se budete cítit lépe.

Jak správně vybrat klimatizaci. Split, nebo multisplit?

Splitová klimatizace tvoří jednu venkovní a jednu vnitřní jednotku. Patří mezi levnější řešení, ale vychladí/vytopí pouze jednu místnost. Pro komplexnější řešení je tedy vhodné zvolit multisplitový systém, který se skládá z jedné venkovní jednotky a několika vnitřních (obvykle ze dvou až pěti). Účinně tak vychladíte/vytopíte několik místností, kdy v každé z nich si nastavíte takovou teplotu, která vám vyhovuje. Bližší info o multisplitových systémech, včetně orientačních cen, najdete zde.

Další parametry, které jsou při výběru klimatizace DŮLEŽITÉ

- Chladící výkon závisí na velikosti místnosti a její orientaci podle světových stran, účelu místnosti, dalšími tepelnými zdroji atd. Nejčastěji se výkon pohybuje kolem 2,5 kW, s nímž bez problému ochladíte/vytopíte pokoj do 70 m3.

- Spotřeba energie – aby byla co nejnižší, měla by klimatizace spadat do energetické třídy A+ a vyšší (všechny naše jednotky do těchto tříd spadají). Bližší informace o spotřebě klimatizací jsme vám sepsali zde.  

- Hlučnost vnitřní jednotky aneb každý decibel se počítá. A to zvlášť v místnostech, kde spíte. Velká část našich klimatizací má tak hlučnost jen 19 dB, takže je téměř neslyšíte (Samsung Wind-Free Elite pouhých 16 dB).

- Další funkce jako např. čištění vzduchu s antibakteriálními, antivirovými a antialergenními filtry, ovládání teploty odkudkoliv pomocí aplikace, udržování komfortní teploty bez nepříjemného průvanu chladného vzduchu ad.

Klimatizace prodáváme, instalujeme a servisujeme

Pracujeme převážně s vyššími třídami značek Sinclair, Daikin, LG, Hisense a Samsung. Máme s nimi ty nejlepší zkušenosti = zaručíme vám tak tu nejlepší kvalitu za rozumné peníze (bližší info o jednotlivých značkách najdete zde). Stejně tak se můžete spolehnout na prvotřídní kvalitu naší práce i servisu:

 

- Profi montáž s úklidem – vyškolení technici vše namontují a ještě si po sobě uklidí. Vždy v termínu!

- Garantovaný servis – máte zajištěný záruční i pozáruční servis.

- Cenová nabídka zdarma – za návrh optimálního technického řešení a cenovou nabídku neplatíte ani korunu.

- Showroom – všechny klimatizace si můžete osobně prohlédnout, porovnat jejich hlučnost, intenzitu foukání a celkové ovládání. 

Jsme jedničkou ve Zlínském kraji

Přečtěte si na Googlu či Facebooku skutečné reference zákazníků, kteří si u nás klimatizaci koupili a nechali si ji i odborně namontovat.

 

A pokud jste se i vy rozhodli pro klimatizaci do bytu, celého bytového domu, rodinného domu nebo do firmy, kontaktujte nás. 

spolecna23-1

Chcete správně vybrat klimatizaci? Kontaktujte nás

MONTÁŽ KLIMATIZACÍ

SAMSUNG Wind-Free™ Comfort AR09TXFCAWKNEU WiFi

Akční cena vč. montáže: 33 026,-
36 990,- s DPH 12%
Běžná cena 42 549Kč vč. 12% DPH

Hisense Energy Pro Plus QE25 WiFi (záruka 5 let)

Akční cena vč. montáže: 36 598,-
40 990,- s DPH 12%
Běžná cena 44 789Kč vč. 12% DPH

Hisense Comfort DJ35 WiFi (záruka 5 let)

Akční cena vč. montáže: 31 241,-
34 990,- s DPH 12%
Běžná cena 41 429Kč vč. 12% DPH

ČLÁNKY

Hlučnost klimatizace – obavy hoďte za hlavu

5.2.2024 | Pokud jste někdy v hotelovém pokoji zažili starou klimatizaci, která vám „zpříjemňovala” celou noc svým rachotem, vůbec se nedivíme tomu, že máte vůči klimatizacím předsudky. Jenže u moderních a pravidelně servisovaných klimatizací můžete veškeré tyto obavy z hlučnosti hodit za hlavu – moderní klimatizace jsou výrazně tišší jak vaše lednice.

Výkon klimatizace není to samé jako příkon (spotřeba) klimatizace

5.2.2024 | Ať se vám to neplete a přesně víte, který parametr vám například odpoví na otázku ohledně spotřeby klimatizace. Tak vzhůru do čtení.

Více zde

Referenční klienti

česká-zbrojovka

coop-jednota

hame

linea-nivnice

stavebniny-dek

škoda-auto